ПРЕБАРУВАЊЕ ПО ЗБОРОВИ ОД А ДО Ш/KËRKIM PËR FJALË/SEARCH FROM A TO Z

а

авионска испорака
авионски карти
автобуси
автобуси – поправки и сервиси
автобуски линии
автобуски станици (приградски)
автомеханичари
автомобили – паркинзи
автомобилска електрика
автомобилски аларми
автомобилски резервни делови
автомобилски сервиси (автосервиси)
автосалони
авто-мото друштва и сојузи – испитни центри
адвокатски друштва
адитиви (додатоци) во исхраната
аеробик и пилатес
ајвар – зимница
акумулатори – производство
алати за автомобили
алати – острење
алкохолни пијалаци
алуминиумски профили, легури и галантерија
амбалажа – пластични кутии
амбасади и конзулати на република македонија во странство
апарати за домаќинство – резервни делови
ароматерапија
аудио-видео опрема – трговија и продавници
абразивни материјали, машини и опрема
автобуси – изнајмување
автобуски билети
автобуски превоз
автодроми
автомати за коцкање – локации
автомобили – изнајмување
автомобили – тапацирање
автомобилски бои и бојадисување
автомобилски пералници
автомобилски резервни делови – половни
автомобилски стакла
авто перални
авто-мото – клубови
агенции
агенции за обезбедување на лица и имоти
адитиви (додатоци) за храна
аеродроми и аеродромски услуги
акумулатори
акумулатори – трговија
алати
алати – брусен
алати – изработка
алтернативна медицина
алуминиумски фелни
амбалажа – дрвена
амбалажа – пластична фолија
амбасади и конзулати во република македонија
аптеки
аптеки 24 ч
архитекти
ауспух системи
автомати за храна и пијалаци
автомобили – половни
автомобилска галантерија и додатна опрема
автомобилски дизајн
автомобилски пералници – опрема
автомобилски резервни делови – трговија
автошколи
авто-мото друштва и сојузи
агенции за недвижности
адитиви за градежништво
аикидо – клубови
академии
аларми за автомобили
алуминиумска браварија
амбалажа за пакување
амбалажа – картон
амбалажа – пластични шишиња
амбуланти
амортизери
анимации – 3д
апелациони судови
арматура
ателјеа
аудиоопрема за автомобили
ауспуси
автобуски станици (градски)
автомобили
автомобили – сончеви кровови
автомобилска климатизација
автомобилски гуми
автомобилски лимари и лакери
автомобилски резервни делови – производство
авторски права и патентирање – агенции
авто-плински уреди
адвокати
адитиви за моторни масла
аквариуми и акваристика
акупунктура
аларми против кражби и безбедносни системи
алати – резен
алуминиумска браварија – индивидуалци
амбалажа – машини и опрема
амбалажа – пластични шишиња – предформи
апарати за слух
апартмани и приватни соби – изнајмување
асфалт и асфалтирање

б

багери
бакарни производи – производство и трговија
банкарски картички
бањи – опрема и опремување
бебешка облека
бела техника – сервис
бербери
бетонски производи
билборди – изнајмување
бисквити – производство
бои и лакови – трговија
болници
боречки вештини
боречки – клубови
бравари
брави – производство и трговија
брза пошта
бутици – детски и бебешки
бакроресци
банкарска опрема
банкарски системи
бањи – природни
бела техника – поправки – индивидуалци
бетон – производство и трговија
бизнис центри
билборди – печатење
биогорива
биротехника
бистроа
бои и лакови за индустрија
бокс – клубови
ботанички градини
браварија – фирми
брачни советувалишта
брза храна
брокерски куќи
бурекџилници
бутици
бутици – долна облека
бази на податоци – услуги
балони за забави – трговија и дистрибутери
безалкохолни пијалаци
бензински пумпи
бироа
биротехника – поправки и сервиси
бојлери – производство и трговија
боречки вештини – опрема
бош-пумпи
брави – сигурносни
брашно-производство и трговија
брусни плочи и бургии
бутици за венчаници
бутици – женски
бандажи
банери – транспаренти
банки
банкомати – локации
барови
бебешка опрема
бела техника – продавници
бензин и плин – овластени дистрибутери
бои и лакови – производство
браварија – индивидуалци
брвнари
брза храна – испорака
бутици за трудници
бутици – машки

в

ваги за мерење големи тежини
веледрогерии
велосипеди – производство и трговија
ветеринарни аптеки и веледрогерии
видеоконференции – организација
винарии
вина – трговија
високо образование
внатрешна и надворешна трговија
водоинсталатери и водоводџии – фирми
вработување – агенции за посредување
вработување – бироа
врати и прозорци – окови
врати – производство
вулканизери
ваги – производство, трговија и сервис
велосипеди – изнајмување
венецијанери
венчавки
весници и списанија
ветеринарни станици
вештачење – агенции и услуги
визит карти
викендички – изнајмување
вина – производство
високоградба
витражи
вода – производство
водовод и канализација – проектирање и изведба
воздухопловство – клубови
волна – преработка, производство и трговија
врати
врати за гаражи
врати – автоматски
врати – делови и опрема
врховен суд
вар
веб дизајн
везење и везачки
велосипеди – резервни делови и сервиси
ветеринарни амбуланти
видеоконференциска опрема – трговија
виљушкари
винклери
винотеки (винарници)
владини институции
водоводна опрема и материјали
водомери
водопади
водостопанство
возови и возен ред (информации)
врати и прозорци – алуминиумски
врати – индустриски
вакумирање амбалажа
велосипедизам – клубови
вентилатори и воздушни канали – трговија и изведба
ветеринарни претставништва
видеокамери
видеопродукции
видеофони
видео надзор и системи за ограничен пристап
винарски визби
вински клубови

г

геодетски инструменти
геријатриски центри (грижа за постари лица)
глодачки машини (стругови)
градежништво – завршни работи
градежни конструкции
градежни услуги – индивидуалци
градинарски услуги
графички услуги
греење – апарати и опрема
греење – соларно
гробишта и капели
гумени производи
гуми (пневматици) за трактори и товарни возила
галванизатори
гинеколошки ординации
гипс-картон – изведба
гостилници
градежна механизација
градежни компании
градежни материјали
градежни машини
градинари
градинарски алати, опрема и механизација
графички машини
греење (индустриско) – услуги
грејачи – производство и трговија
гума – производство и трговија
гуми (пневматици) – продавници и трговија
галерии
гас
гасна опрема
геодетски работи – фирми
гимназии
гипс и производи од гипс
гифт-шоп
горива – системи за заштеда
градежна механизација – резервни делови
градежни материјали за изолација
градежни фирми и претпријатија
гранит
графички материјали и опрема
греење опрема – поправки
греење – опрема за контрола на уреди
гуми (пневматици) – поправки и лепење
гаражи – опрема
гипс-картон
готвени јадења
гравери и гравирање
градежни алати и опрема
градежни материјали – репроматеријали за изработка
градини
градинки
графички дизајн и дизајнери
греење
греење – горива
греење – инженеринг и изведба
грнчарство – материјали и услуги
гуми (пневматици)

д

дезинфекција, дезинсекција и дератизација – служби
детергенти – производство
детска и бебешка облека
дизајнери – адвертајзинг и графички
дистрибутери
домови за деца без родители
домофони и видеофони
дрвена граѓа – производство и трговија
дресирање кучиња
државни институции
детергенти
детергенти – трговија
дигалки и кранови – продажба и изнајмување
дихтунзи
доктор
домашни миленици – хотели
дрвопреработувачи
дрво за огрев и брикети
државна болница
дезинфекциски средства
детски забавни и едукативни центри
дигитални услуги
дизајнерски производи
домови за лица со оштетен слух
дрвени конструкции
дрворесци
дреари
друштва
дупчалки – машински – трговија
декоративни предмети
дерматолошки ординации
детергенти – специјалилизирани за индустрија
диети и диетски материјали
дијагностички центри
домашни миленици – опрема, храна и продавници
дрвенарија
дрвна индустрија – центри
дрво – машини за обработка
државни агенции
душеци – производство и трговија

ѓ

ѓубрива – природни и вештачки

е

електричен алат
електрична енергија – пренос
електрични рампи
електрични уреди и електроделови – производство
електроинсталации
електролиза и ласерско отстранување влакна
електронска трговија – софтвер
електроопрема – заштита
електроцентрали
енергетика
енергетски пијалаци
естетска медицина
етикети – машини
едукативни центри
електрика
електрична енергија – дистрибуција
електрични кабли – производство и трговија
електрични уреди – поправка и резервни делови
електроконтрола опрема – производство
електромотори – поправки и сервиси
електроопрема
електроопрема – поправки и сервиси
енергетска медицина
ентериер – уредување и реновирање
еколошки консалтинг
електрична енергија – компании за набавка
електрични уреди во домаќинство
електроенергетски објекти – проектирање, монтажа и изведба
електроматеријали, делови, инструменти и опрема
електронски-бизнис решенија
електроопрема – трговија
енергетска ефикасност
екологија
еколошки друштва
електричари – индивидуалци
електрична енергија – производство
електрични уреди и електроделови – трговија
електроиндустрија
електроиспитување и тестирање
електромотори
електроника
електронски весници
електронско банкарство
електросервиси
енергетски менаџмент
етнопродавници

ж

железарија
железо
железо – производство и трговија
животно осигурување
житни култури – одгледувачи
живинарство – опрема и храна
житни култури
житни култури – трговија
железнички сообраќај и станици
женска облека
железни огради
железо – ковано
жени – организации
животна средина – планирање, советници и заштита

з

забава и забавни игри
заботехнички лаборатории
завеси и корнизи
занаетчиски задруги и здруженија
здравствени ординации – општи и специјалистички (приватни)
земјоделски машини и механизација – опрема и сервис
земјоделски хемикалии
заварување – алати, машини и опрема
здравствени друштва и здруженија
земјоделски задруги и здруженија
земјоделски машини и механизација – резервни делови – трговија
знамиња – производство и трговија
забни ординации (забари)
зачини – трговија
звучници
звучно изолирање
здрава храна – трговија на големо
здруженија
земјоделски аптеки
земјоделски машини и механизација -производство и трговија
земјоделски советници
зидарски услуги
заварувачки услуги
зачини – производство
заштитна облека
здрава храна
здравствени домови и заводи
здравство
зеленчук – производство, преработка и трговија
земјоделски производи – трговија
земјоделски репроматеријали

ѕ

ѕидарски алати и механизација
ѕидарски услуги
ѕидна изолација
ѕидни декоративни панели

и

иверка
играчки – продавници
игротеки
извршители
изложбени простори
инвестициони компании
индустриска автоматика
индустриска опрема и машинерија – производство
индустриски масла
инокс метали – обработка
интернет кафулиња и клубови
интернет – веб хостинг
интернет – провајдери
интернистички ординации
информатори (бизнис каталози, именици, адресари)
испорака
испорака на пратки
иверка – кроење и кантирање
изведувачи – градежни
изолација
изолациски материјали
индустриска опрема и машинерија – изнајмување
индустриска опрема и машинерија – трговија
интернет – веб-портали
интернет – регистрација на домејни
информатичка технологија и инженеринг
иверка – трговија
играчки – производство и трговија на големо
издавачи, издавачки куќи и претпријатија
индустриска опрема и машинерија
индустриска опрема и машинерија – сервисирање и чистење
институти
интернет
интернет маркетинг
интернет – банкарство
интернет – кабелски
интернет – услуги
иселенички визи
испорака на храна и пијалаци
игри на среќа
извозници
извоз – посредување
изложби – дизајнери и организатори
индустрија-тешка
индустриска опрема и машинерија – инсталација
индустриски дизајн

ј

јога
јавен правобранител
јавно обвинителство
јајца
јајца – производители
јавни претпријатија
јајца – трговија
јарболи

к

кади – производство
казанџии
камини
камиони и други товарни возила – резервни делови
канцелариски материјали и опрема
карго превоз
картони
кафеани
кафе за носење
кафичи
кеси – хартиени
килими и черги – продавници
кланици
клима-уреди за возила
книговесци
книжарници
кожна облека
кожни производи и галантерија – трговија
компјутери – склопување (асемблирање)
компјутерска томографија
компјутерски печатачи
компјутерски софтвер – трговија
комунална хигиена – опрема
кондураџии
консалтинг – кадровски
конференциски капацитети и услуги
корозија – заштита и контрола
кошаркарски клубови
кредитни и дебитни картички
кујунџии
културни асоцијации
камиони и други товарни возила – изнајмување
канали и каналски работи
капели
каросерии за автомобили – поправки
катастар
кафе-барови и кафе-клубови
кладилници
климатизација – опрема
клиники и клинички центри
книги – издавачи
кожа – производство и трговија
колбаси – производство
комарници
компјутери
компјутерска графика
компјутерска опрема – поправки
компјутерски мебел
компјутерски системи
компјутерско обезбедување
конзулати
конфекции
котли – производство и трговија
крзнарство
кујни – опрема
културно-уметнички друштва
курсеви за јазик
кучиња – одгледувачи и дресери
казина
каиши – облека
календари – печатење
камен – трговија
камиони и други товарни возила – сервиси
канцелариски мебел
кардиолошки ординации
кафемати
кафе – трговија
кафулиња
киселини
климатизација – услуги и сервис
клучари
книговодствени агенции и услуги
козметика
козметичка опрема
компјутери – здруженија на компјутерски фирми
компјутерски игри
компјутерски мрежи – дизајн и инсталирање
комунална хигиена
кондури
консалтинг
конфекции – помошни и репроматеријали
копаничари
кредитни здруженија
кројачи
културни центри
купатила
курсеви
кутии
куќи – монтажни
кабли – производство и трговија
каменоресци
камиони и други товарни возила – превоз
камиони и други товарни возила – трговија
карбуратори
кафе – преработка и мелење
клима-уреди и климатизација
ковачи и ковачници
кожни лекари
козметички салони
колеџи
колонијали
компјутерска опрема и хардвер – трговија
компјутерски курсеви
компјутерски софтвер – развој
контактори и релеа
контејнерски транспорт

л

лаборатории
лабораториска опрема
леарници
леб и бели печива
лифтови и ескалатори – сервисирање
логистика
локални телевизии
лагери
лајсни
ламинати – производство и трговија
лекови – трговија
лепила – производство и трговија
лица со попречености – организации
логопеди
лото и лотарија
лаборатории – дијагностички
лимари
лим и лимени производи
локална самоуправа и општини
лов и ловна опрема

м

мапи и графикони
маркетинг и адвертајзинг агенции
машини за перење и сушење
машини за преработка на кафе
машини за шиење – индустриски
машинска обработка
мебел од масив
мебел – изработка по порачка
мебел – производство
медиуми – електронски
медицински апарати и опрема – поправки и сервисирање
мерни инструменти и уреди
месингена галантерија
метални производи – производство и трговија
минерална вода
минибуси
модни креатори
молерофарбарски услуги
мотели
магнетна резонанца
малтер и малтерисување
маникир и педикир
масла за возила
матични клетки – чување
машини – поправки и сервис
машински делови – производство и трговија
мебел од трска
мебел – окови
мебел – продавници и салони
медицински потрошен материјал

мермер и гранит – производство и трговија
месо и преработки од месо
метални сталажи
метал – обработка и режење
минерална вода – производители
молери – индивидуалци
монтажни куќи
мотори
моторни масла – трговија
моторцикли и скутери – резервни делови
музеи
масла и маслени производи
машини за пакување
машини за перење и сушење – поправки и сервис
машини – производство
машински делови – поправки
мебел
мебел од метал
мебел – материјали за изработка
медицински апарати и опрема
метална галантерија
металостругари
метал – окови
марами и шамии
маркети – специјализирани
машини
машини за индустриско маркирање
машини за чистење
машини за шиење – домашна употреба
машинобравари
машинско одржување
мебел на старо (втора употреба)
мебел – поправки и реставрација
медицина
медицина на труд
медицински препарати
мермер – машини за обработка
месари и месарници
метали и метални руди – трговија
металургија
метал – пресување
министерства – подрачни одделенија
мобилни оператори
мобилни телефони – поправки
моторни масла – производство
моторцикли и скутери – трговија и дистрибуција
музичка опрема
музички инструменти – производство
музички студија

н

настани – организација
нафтени компании
невладини организации
недвижности – управување (оддржување)
надгробни споменици – изработка
накит – производство и трговија
научни и истражувачки советници и услуги
невропсихијатрија
нефрологија и хемодијализа
ноеви – одгледувачи
надзор и ревизија на градежни објекти
нафта и нафтени деривати
недвижности – агенции
нутриционисти
настрешници и тенди
неврологија
недвижности – трговија
нискоградба
новинарски здруженија
нотари

о

обезбедување имоти и лица
облека – продавници
облека – трговија на големо
обувки – анатомски
обувки – продавници
одбојка – клубови
опрема за автоперални
опрема за продавници
општини
организации
ортопедски помагала
осветлување – лед
осветлување – продавници
осигурување и осигурителни компании
осигурување – приватно здравствено
облека
облека на старо (втора употреба)
облека – производство
обувки и кожа – производи за нега
обувки – трговија на големо
огради – изработка и трговија
опрема – безбедносна и противпожарна
ортопедија – ординации
осветлување – изнајмување опрема
осветлување – трговија на големо
осигурување – патничко
остеопороза – ординации
очни ординации
обложувалници
образование – организации
огноотпорна индустрија
оптичко стакло
организации за човекови права
осветлување – поставување
осветлување – улично
осигурување – брокери
осигурување – пензиско
откуп на хартија
облека за трудници
облека (долна) – производство и трговија
обработка на метал
обувки – детски
обувки – производство
оникс – мермер
оптики
ординации – приватни
осветлување – инженеринг
осветлување – производство на опрема
осигурување – живот
основни школи
откуп на акумулатори
откуп на метал
очни болници
оџаци – производство, изведување, поправки и одржување

п

пакување и материјали за пакување
паркет – монтажа
паркови и зеленило – уредување и одржување
пвц-столарија
педикир
пекарници
пекарска опрема
перници – производство и трговија
печатачи – компјутерски
печатење врз порцелан
печатење – термографски
печаторесци
печурки – откуп – (култивирани)
пиво
пиво – трговија и производство
пијалаци – безалкохолни (негазирани) – производство
пијалаци – трговија на големо
пиротехника
пластика – производители
пластика – трговија со готови производи
пластифицирање и ламинирани производи
плетена облека
плетени ракотворби
плин – уреди и инсталација
пневматски алати
поддршка и развој – агенции
пожари и гасови – системи за детекција и гасење
половни возила
поправка на вентили
правна помош и правни услуги
преведувачи – судски
превоз (транспорт) и превозни услуги – индивидуалци
прекривки за мебел
преноќишта (конаци)
прозорци – кровни и тавански
противпожарни сервиси
психолошко советувалиште за деца и младинци
паркет – производство
парно греење – фирми
парфеми – наливни
патишта – изградба
патна влечна служба
печатарски услуги
печатење врз маици и текстил
печатење постери и слики
печурки – откуп – (шумски)
пијалаци
пијалаци – алкохолни – трговија
пијалаци – безалкохолни (негазирани) – трговија
пластика – пластични производи
пластика – трговија со суровини и гранулати
пластични производи – производство (со инјектирање)
плин – трговија и дистрибуција
пневматика – инженеринг
подно греење
подови – ламинатни
полици – поставување
поплочување – материјали
превоз (транспорт) и превозни услуги – фирми
приватни здравствени ординации (пзо)
прозорци
прозорци – окови
противпожарни аларми и опрема
психијатри
психолози и психолошки советувалишта
пчеларство и одгледување пчели
паркет – трговија
пвц – прозорци и врати
педијатрија – педијатриски ординации
пензионерски домови
песок и чакал
пет-шопови
печатарски материјал и опрема
печатење врз пластика
печатење – дигитално
печатници
печки – трговија
пластика – извлекување пластика во табаци
пластика – формирање со помош на вакум
пластични картички (персонализација) – прозводство
плочкари – индивидуалци
погребна опрема
подови – материјали
покани за свадба
поморски транспорт
поштенски услуги
превоз на патници – минибуси и автобуси
предучилишни установи и детски градинки
пренос на песок, земја и бетон
противпожарна заштита
профили за врати и прозорци
пружини – производство и трговија
палети
паркет
паркетари – индивидуалци
паркови
парни котли
парфеми – дистрибуција
парфимерии
патишта – обележување, одржување и уредување
пензионери – здруженија
пескарење
песок – индустриски
печатарски машини
печатени материјали – дистрибуција
печатење-сито
печати и штембили
печурки – одгледувачи
пивници
пиво – дистрибутери и магацини
пијалаци – безалкохолни (газирани) – трговија
пијалаци – дистрибуција
пилани
пили – острење
плакари – изработка и вградување
пластика
пластика – изработување калапи и алати
пластика – цевки и опрема за цевки
пластична хирургија
плексиглас и лексан – производи
плочки
пневматика
пневматици
погребни услуги
подови – изработка
подови – полирање и рамнење
полиамид и тефлон
поликлиники
половни автомобили
порцелан – производство и трговија
пошти
правосудство
преведувачи
преведувачи – симултани и консекутивни
предучилишни установи и детски градинки – приватни
претприемништво – центри
приватни часови (јазични)
принтери
програмирање
продукција
проектирање (проектантски бироа)
производство на вино
противпожарни служби
психијатриски установи
пулмологија
пчеларство-опрема

р

радијатори
разладни уреди
ракометни клубови
расветни тела
резбарство
рејтинг – набљудување и супервизори
рекламни агенции
рекламни советници
рентген за заби (панорамска снимка)
ресторани од а до ш
ресторани – грчки
ресторани – кинески
ресторани – национални
ресторани – пицерии
ресторани – тајландски
рехабилитација – центри
рибарници
риба – пржење
рибници
риболов
риболовни друштва
ролетни – венецијанер
руда и рударство
радиостаници – локално ниво
рамки и врамување
ревизорски куќи
резервни делови
рекламирање – директен маркетинг
рекламни знаци
рекреативни центри
рент а кар агенции
ресторани за свадби
ресторани – брза храна
ресторани – мексикански
ресторани – пабови
ресторани – скара
ресторани – француски
рециклирање
рециклирање – батерии и акумулатори
рибарски прибор и опрема
рибни ресторани
рок клубови
ролетари – фирми
рударска индустрија – опрема
работнички универзитети
радиологија – ординации
развој – организации
ракомет – училишта
рачни алати
регистрација на домејни
рекламирање
рекламирање – надворешно
рекламни материјали
ремени – облека
ресторани – јапонски
ресторани – млечни
ресторани – опрема
ресторани – рибни
ресторани – турски
ресторани – чорби
рециклирање – отпадни материи
рециклирање – хартија
риба – трговија на големо
ролетари – индивидуалци
ролетни – трговија
рушење и демолирање – услуги
работни униформи
радиокомуникација – опрема
радиостаници – државно ниво
расадници
реклами на превозни средства – поставување
рентген – снимање
ресторани – бистроа
ресторани – италијански
ресторани – морска храна
ресторани – пастрмајлии
ресторани – специјалитети
реуматологија
рециклирање – метал
рециклирање – стакло
риба – морска
риби – аквариумски
ролетни – производство
рудници

с

саеми – саемски организатори
санитарна хигиена – служби и инспекции
свадби – снимање на свеченоста
свињи
сервиси за достава
сигурносни врати
сојузи
сокарници
солариуми
сообраќајна сигнализација и знаци
социјални служби за посвојување и воспитување деца
спортска масажа
спортска опрема – продавници
спортски центри, објекти, игралишта и терени
стакло – оптичко
станбено деловни објекти – изведба
станови – продажба
стоматолошки материјали – опрема
сточна храна – адитиви и премикси
струја – дистрибуција
струја – пренос
судови
судски преведувачи
сали за спорт
салони за мебел
свадби – музика
свадби – храна и пијалаци
сеизмолошки станици
семеринзи
сервиси
сервиси за компјутери
сигурносни системи и опрема
скара на кило
скејтборди и скејтопрема
скијачки клубови
слаткарници
слатки – производство
сликари
сликарски материјали
сметководствени агенции и услуги
советувалишта за зависници од дрога
софтвер
софтверски решенија
спа центри
спортска опрема
спортски клубови, асоцијации и федерации
стакло – обработка
 
старечки домови
стилисти
стоваришта
столари – индивидуалци
стоматолошки ординации (забари)
странски мисии и организации
струја – производство
студентски агенции
сувомеснати производи
сценски конструкции – изведба
садници – трговија
салони за масажа
самолепливи траки (селотејп)
сателитски системи и опрема
свадби – промотивни материјали
светлечки знаци и реклами
семенски материјали (семенарници)
септички јами – копање и изработка
сечење на дрва
сијалици
синдикати
скали – изработка
скелиња – трговија и изнајмување
скијачки центри
скутери
сладолед – производство и трговија
сликарски ателјеа и студија
сметководство – софтвер
советувалишта за зависници од алкохол
солена соба – халотерапија
сообраќај
сосови и туршија – производство и трговија
спелеолошки друштва
специјални возила – сервис
спортска медицина
спортски обложувалници
спорт и рекреација
стадиони
стаклари
стаклена волна
стакло – уметнички обликувано
станици за технички преглед на возила
стерилитет-фертилитет (лекување)
стоматолошки лаборатории
сточарство – опрема
сточна храна – фабрики и млинови
струја – компании за набавка
студентски домови
судски вештаци
супермаркети
саеми – изведувачи на штандови
салони за убавина
санитарии
сапуни
саќе
сауни
сауни – опрема
свадби – организатори и планери
свадби – цвеќиња и други декорации
семиња – производство и трговија
септички јами – чистење
сефови
сечење – машини и опрема
системи за регистрација на работно време
скијачка опрема и сноуборди – трговија
слаткари
слаткарски репроматеријали
сликарски колонии
слушни апарати
снимање – опрема
советувалишта
советувалишта – брачни
соларни системи и колектори
сончеви колектори
сос (с.о.с.) – телефони
социјални заводи, служби, центри и установи
споменици
спортска исхрана
спортска опрема – производство
спортски центри, терени и игралишта – изведба
стакло – стаклени производи и трговија
станици за технички преглед на возила – опрема
стиропор
столарија
столови – производство
стопански комори
сточна храна – трговија
стрелаштво и стреличарство – клубови
струјомери
студентски здруженија и сојузи

т

тавани (спуштени) – изведба
тапетарски материјал и опрема
текстил и текстилни производи
текстил – компјутерско кроење
телевизии кабелски – опрема
телевизиски студија
телевизори, видеа и радија – сервис и резервни делови
телефони – продавници
тениски клубови
терапевтска масажа
тестенини-производство и трговија
технички и медицински гас
тешки товарни возила
тоалетна хартија и салфети – трговија
тонери и кертриџи
трактори
транспаренти – банери
трансфер на пари
трансфузиологија
трговски асоцијации и здруженија
трикотажа
трудничка облека
туризам – алтернативен
тури – организатори
тутун – трговија
таи чи чуан – клубови
тапацирање – мебел
театарски групи – аматерски
текстил и текстилни производи – производство
телевизии кабелски
телевизиски станици
телевизори, видеа и радија – продавници
телекомуникациски решенија
телефони
тенди
тениски игралишта
терапевти
терацо подови
термоцентрали
тетоважи – отстранување
технички и медицински гас – продажба и дистрибуција
тоалетни кабини
тобако
токсикологија
топ-шопови
торти и украси за торти – производство и трговија
трауматологија
трговија – внатрешна и надворешна (увоз – извоз)
турбини – производство и трговија
туршија
тутун
тутунски комбинати
таксиметри
такси станици
тапетари
тапи – плутени
тезгиња – изнајмување
текстил и текстилни производи – трговија на големо
телевизии – дигитални
телевизиски станици – локално ниво
телекомуникации
телекомуникациски услуги
телескопи
телефонски услуги
теписи – перење
теретани
термоизолација
тестирање и атестирање
техничка помош (странски организации)
тишлери
ткаенини
тоалетна хартија и салфети – производство
торакална хирургија
транспортни ленти
транспорт – меѓународен
трафики
трговија со стока за широка потрошувачка
трофеи, медали и розети
туристички агенции
туристички центри
тутун – производители
такси компании
танчерски групи
тапети
тахографи
театарски куќи
текстил и текстилни производи – продавници
текстови – компјутерска обработка
телевизиски станици – државно ниво
телеграми
телекомуникациска опрема
телемаркетинг
телефонски инсталации
теписи и теписони
термоенергетски инсталации
тетовирање
техничка опрема – продавници
технички и медицински гас – производство и инсталации
товарни возила
топлификација
точаци
тракторски гуми
транспорт на пари (обезбедување)
трговија на големо и мало
трговски центри
тревници – служби
тули – производство и трговија
туристички информативни центри
туш кабини – производство

ќ

ќебапчилници
ќебиња
ќерамиди
ќумурџилници

у

увоз – извоз (специјализираност)
уметнички прибор
униформи и работни униформи
училишна облека
училишта за возрасни
училишта за ликовна уметност
училишта за пијано
училишта – основни
уво, нос и грло – ординации
уметнички дела – трговија
управување со електронски отпад
училишта
училишта за гитара
училишта за кројачи
училишта за математика
училишта за танцување
училишта – приватни
угостителска опрема
уметнички галерии
универзитети
управи
ургентни центри
урологија
училишни материјали и опрема
училишта за компјутери
училишта за музика
училишта за странски јазици
украсување – новогодишно
уметнички дела – проценители
урбанистичко планирање
училишен мебел
училишта за балет
училишта за глума
училишта за лица со попречености
училишта – вечерни
училишта – средни

ф

фабрики
фарбање на коли
фарми – опрема
фаст фуд
феријални домови
физикална терапија – ординации
филтри – производство
финансиски советници
фискални каси – сервисирање
фолии за пакување
фондови
фотографи
фотографска опрема и материјали – трговија
фотокопир – апарати и опрема
фрижидери и замрзнувачи – поправки
фротир – производство и трговија
факс машини
фармации
фарми
фасади – материјали и изведба
фестивали
филиграни
филмски и видео дистрибутери
финансиски компании и институции
фискални каси – производство
фолии – алуминиумски
фонтани – изработка и трговија
фотокопирање и услуги
фотокопир сервис
фото албуми – производство и трговија
фризерска опрема
фудбалски клубови
фурни
факторинг
фармацевтска опрема и техника
федери
ферибродски транспорт
филмска и тв продукција
филтри
филтри – системи за прочистување на вода
фискални каси – трговија
фитнес – опрема
фондации
фотоволтаични системи
фотографска опрема – поправки и сервисирање
фотомодели и манекени
фризери за кучиња
фризерски салони
фудбалски терени
фудбал женски – клубови
факултети
фармацевтски производи-трговија
фенг шуи – уредување на простор (ентериер)
филмски студија
филтри – трговија
фирми – регистрација
фискални ленти
фитнес центри
фолии – земјоделски и покривни
фотографии – процесирање и печатење
фотокопири – изнајмување
фото студија
фрижидери и замрзнувачи – производство, трговија, делови и опрема

х

халал стандардизирани фирми
хасап – советници
хемиско чистење – опрема
хигиена – средства
хидраулика – инженеринг
хидроцентрали
хомеопатија
хортикултура – опрема и услуги
храна (замрзната) – трговија
храна – репроматеријали
хулахопки – производство и трговија
хартиени кеси
хартија – термална
хемија и хемиски производи
хемиско чистење – сервиси
хидраулика
хидроизолација
хидрофори
хирургија
хомологација – центри
хотели
храна (замрзната) – производство
храна – производство
хтз – ппз опрема
хумус
хартии од вредност – тргување
хематологија
хемиски производи за градежништво
хигиена – средства (индустриска програма)
хоби-специјализирани продавници
храна и пијалаци – испорака
храна – опрема за обработка
храна-дистрибуција
хуманитарни организации
хартија
хартија и галантерија од хартија
хемиска индустрија
хигиена – диспензери
хигиенски влошки
хидротехнички инсталации
хокеј – клубови
хорови
хостели
храна
храна (замрзната) – продавници
храна – органска
храна – трговија на големо

ц

царинарници
цвеќиња и цвеќарници
цевки – производство (челични цевки и шупливи секции)
цистерни
црева и додатоци за црева
царински складишта
цд-теки
цевки – производство (пластика)
центри за анализа (тинк тенкови)
црвен крст – организации
цркви – христијански – други
цвеќе – испорака
цд-а (празни) – трговија
цемент и производи од цемент
цигли
цинк и цинкови легури – производи
цркви – православни
цвеќе – производство
цевки и цевни додатоци
централен регистар
церади
цигари – производство и трговија
цркви – католички

ч

чадори за сонце и за дожд
чанти
часовници
чевли – производство и трговија на големо
чинии – стаклени
чистење и миење – сервиси и услуги – фирми
чоколадо – производство и трговија
чајџилници
чамци и глисери – трговија
часовничари
челични конструкции и изведба
четки – производство и репарирање
чистење и перење теписи и килими – опрема
чорапи – производство
чај – производство и трговија
чаршафи и постелнина
черги
честитки и разгледници
чешми – поправка
чистење и миење – сервиси и услуги – индивидуалци
чорапи – продавници
чамци и глисери – опрема и сервисирање
чевлари
челик и челични производи – производство и трговија
чистење и перење теписи и килими
чистење – машини и опрема
чување деца – агенции

џ

џакузи – проектирање и изведба
џамии
џудо – клубови
џез-клубови
џус барови
џиџимиџарници

ш

шапки и шешири – изработка и продавници
шопинг-центри
шпорети – производство и трговија
шатори
шиндра
шкафови
школување во странство – агенции за посредување
штедилници
шумска полиција
шеќер – производство и трговија
шминкери
шофершајбни
шпедиција – царинска
штрафови и шрафовска стока
шивачи
шишиња и тегли
шлеп-служба
шнајдери
шпедиции
шпедиција – транспортна
шуми и шумарство